Nie bój się cieni. Oznaczają one, że tuż obok jest jakieś światełko.
Ruth E.Renkel

Polityka prywatności

Nowa polityka prywatności sklepu pszczeladolinka.pl , wprowadzona w dniu 25 maja 2018 r.

Administratorem danych osobowych w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - dalej RODO), jest:

Eurokon Inwestycje Joanna Dobrowolska, Brzechów 100 A, 26-021 Daleszyce.

1. Podanie jakichkolwiek danych osobowych jest w pełni dobrowolne. Prowadząc sprzedaż internetową niezbędne jest podanie następujących danych osobowych przez Klienta:

- imię i nazwisko

- numer telefonu

- adres mailowy

- adres zamieszkania /dostawy/

Niezależnie od zakresu podanych informacji podczas wizyt na stronach naszego sklepu serwer lub programy służące do analizy zachowań automatycznie zbierają dane dotyczące tych wizyt. Dane te to w szczególności numer IP i system operacyjny urządzenia, z którego Klient korzysta, nazwa przeglądarki, informacje o rozpoczęciu, zakończeniu oraz zakresie każdorazowego korzystania z naszych stron internetowych i usług oraz inne dane transmitowane protokołem http://.

2. Przekazane do sklepu dane osobowe wykorzystywane są w celu prawidłowego wykonania umowy sprzedaży, w szczególności nadania przesyłki z zamówionym towarem. Podawane dane służą do rejestracji i logowania, obsługi składanych zamówień, płatności oraz kontaktu. Ponadto dane są także wykorzystywane w celu:

- dostosowywania zawartości sklepu i aplikacji do preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych;

- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób osoby korzystają ze strony sklepu, co umożliwia stałe podnoszenie poziomu świadczonych usług;

- utrzymania sesji po zalogowaniu,

Dane osobowe nie są udostępniane w żaden inny sposób, niż to wynika z celu działalności sklepu internetowego pszczeladolinka.pl oraz zakresu udzielonej zgody i oświadczeń, jakimkolwiek innym podmiotom trzecim bez podstawy prawnej nakazującej nam takie działanie.

Informacje dotyczące danych osobowych są strzeżone, w szczególności w sposób przewidziany przepisami ustawy o ochronie danych osobowych oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Dane osobowe nie zostaną wykorzystane w celach marketingowych bez zgody Klienta. W szczególności bez uprzedniego uzyskania takiej zgody nie będą wysyłane żadne biuletyny, newslettery i czy inne informacje handlowe. Zgoda na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowych pochodzących ze sklepu pszczeladolinka.pl może być w każdej chwili odwołana poprzez wysłanie wiadomości e-mail na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

3. Zgodnie z obowiązującymi przepisami zapewniony jest swobodny dostęp do danych osobowych, ich zmiany, poprawiania oraz usuwania. Dostęp, zmiana, poprawianie oraz usuwanie danych osobowych można dokonywać w dowolnym czasie poprzez Konto Klienta po uprzedniej rejestracji i zalogowaniu. W każdym jednak przypadku wszelkie informacje odnośnie dostępu, zmiany, poprawiania oraz usuwanie swoich danych osobowych uzyskają Państwo kontaktując się z nami pod adresem e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

4. W celu zminimalizowania zagrożeń jakie wiążą się z nieuprawnionym dostępem do zbiorów danych osobowych zapewniony jest właściwy poziom ochrony prywatności i bezpieczeństwa tych danych.

Cookies

czyli popularnie zwane „ciasteczka”, to niewielkie pliki tekstowe (txt.) wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie usługobiorcy, najczęściej na twardym dysku urządzenia, z którego Klient korzysta np. komputer, smartfon, tablet itp. Parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających. W sklepie pszczeladolinka.pl  wykorzystuje się dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym, z którego Klient korzysta do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym usługobiorcy przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia.

Najczęściej dane zawarte w „ciasteczkach” są wykorzystywane do automatycznego rozpoznawania konkretnego usługobiorcy przez serwer, dzięki czemu może on wygenerować przeznaczoną dla niego stronę. Umożliwia to na przykład dostosowanie serwisów WWW, obsługi logowania, generowania statystyk itp. Pliki cookies są wykorzystywane w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji usługobiorcy oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych sklepu pszczeladolinka.pl. Usługobiorca może jednak ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby pliki cookies nie zapisywały się na jego dysku, albo automatycznie usuwały w określonym czasie.

Jeżeli Klient zdecyduje się na odrzucenie wszystkich ciasteczek, nie będzie możliwe korzystanie z niektórych treści i usług udostępnianych w witrynie sklepu, w szczególności wymagających logowania i później zrealizowania na przykład transakcji zakupu. Wyłączenie ciasteczek nie powoduje natomiast braku możliwości przeglądania stron w większości witryn.

Technologia Cookies jest wykorzystywana przez hakerów do infekowania komputerów i wprowadzania złośliwego oprogramowania. Technologia Cookies, która ma zapewnić prawidłową komunikację z serwerem strony jest w tym przypadku wykorzystywana niezgodnie ze swoim przeznaczeniem. Ochronę przed takim atakiem jak i też innymi formami prób hakerskich powinien zawsze stanowić przede wszystkim dobry program ochrony antywirusowej.

 

Wszystkie zdjęcia zamieszczone w niniejszej witrynie chronione są prawami autorskimi

Promocje

Developed in conjunction with Ext-Joom.com - templates for Joomla

Nowe produkty

Developed in conjunction with Ext-Joom.com - templates for Joomla

Góra

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie sklepu w części dotyczącej polityki prywatności. Czytaj więcej w Polityce prywatności.

  Akceptuję pliki cookies w tej witrynie.